U četvrtak u Tuzli okrugli sto “Prednosti digitalnih tehnologija u učenju i podučavanju o pravima djece”

Edukacijski centar “Nahla” Tuzla organizuje okrugli sto pod nazivom “Prednosti digitalnih tehnologija u učenju i podučavanju o pravima djece”.

U okviru obilježavanja 20. novembra – Međunarodnog dana djeteta dati svoj doprinos kroz promociju dječijih prava. Ova aktivnost je dio EU projekta “Za našu bolju budućnost – zaštita i promocija prava djece i žena u BiH” koji zajednički provode Zavod KROG iz Slovenije, Medica iz Zenice i Centar za edukaciju i istraživanje Nahla.

Kroz prezentaciju rezultata projekta učesnici okruglog stola će imati priliku dati svoje preporuke za dalje korištenje online platforme kroz koju djeca mogu samostalno na jednostavan i zabavan način učiti o svojim pravima. Više o platformi kao i pristupni link za online modul za djecu moguće je pronaći na www.zanasubuducnost.ba.

Okrugli sto će sadržavati panel izlaganja:

„Iskustva i planovi Ministarstva u razvoju online alata i platformi za učenje“, Eldina Topuzović, Ministarstvo za obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona

„Primjena online modula kroz nastavne procese“, Lejla Ćatić, nastavnica, JUOŠ „Brčanska Malta“ Tuzla
„Najznačajniji ishodi projekta“, Azra Ibrahimović, voditeljica psihološkog savjetovališta u Centru za edukaciju i istraživanje „Nahla“.

Panel će biti realiziran u Tuzli u četvrtak, 30. novembra 2023. godine, od 14.00 do 15.30 h u prostorijama Nahlinog centra (Mitra Trifunovića bb).