Decembar u BKC Tuzla donosi nove predstave, koncerte, plesne večeri…

Nakon realizovanih više od 30 programa u novembru, do kraja godine Bosanski kuturni centar TK nastavlja istim tempom. Šarolik i sadržajan program publici će biti ponuđen i u decembru, koji će obilježiti nekolicina tradicionalnih zimskih koncerata i dvije hit predstave.

Prvu sedmicu decembra otvara predstava „Dejt“, monodrama Sandre Silađev koja je već jednom punila veliku salu BKC-a, a koja u Tuzlu stiže u četvrtak 7. decembra. Dan poslije, 8. decembra na programu je Godišnji koncert GKUD Bosna, najstarijeg tuzlanskog kulturno-umjetničkog društva, dok je subota 9. decembar rezervisana za tradicionalni, svečani Božićni koncert „U očekivanju Božića“ koji priređuju Udruženja građana slovenačkog porijekla Tuzla i BKC TK.

BKC Tuzla je i ove godine domaćin manifestacije proglašenja učenika generacije u školama Tuzlanskog kantona, a koja će biti održana 14. decembra, dok je petak 15. decembar rezervisan za događaj koji Tuzla čeka već deset godina. Radi se o Stand up comedy made in Bosnia, predstavi koja nakon 10 godina dolazi u Tuzlu da zajedno sa publikom iz grada gdje je priča počela, obilježi veliki jubilej. Filip Andronik i Hazim Mujčinović proputovali su i svojim show-om nasmijali sve od Vardara preko Alpi, Shengena, Dubaija…, a krenuli su upravo iz Tuzle 2013. godine. Publika koja na vrijeme želi obezbijediti mjesto na ovom show-u koji već izaziva mnogo pažnje, ulaznice može kupiti u Marketing službi BKC-a, CD shopu Sejo i Vili, CD shopu Mido na korzu, ali i na drugim prodajnim mjestima u Tuzlanskom kantonu.

Godišnji konceret KUD “Zvonko Cerić” zakazan je za subotu 16. decembra, a kao što je to bio slučaj i prethodnih godina i za ovaj događaj će se vjerovatno tražiti karta više. Udruženje sazlija ”Avdo Vrabac” Tuzla u ponedjeljak 18. decembra također će se predstaviti na svom godišnjem koncertu, na kojem će kao specijalni gosti nastupiti i poznate sazlije Zanin Berbić i Damir Galijašević, te Alma Subašić.

Bosanski kulturni centar bit će i domaćin izvedbe studentske predstave „Galerija likova“ koja se 19. decembra priređuje u okviru “Dana kulture i umjetnosti na Univerzitetu u Tuzli”. Tradicionalna novogodišnja revija plesa Plesnog kluba “Sandoval” bit će održana u četvrtak 21. decembra, dok treću septembarsku sedmicu u subotu 23. decembra zatvara interaktivni program i dječiji koncert „Latif & Mravko Travko“ u izvedbi dječijeg pjevača Latifa Moćevića.

Još jedno plesno veče, 26. decembra priređuje Pleseni klub Vortex, dok kalendarsku godinu Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona tradicionalno završava Novogodišnjim gala koncertom „Lege Artis sa gostima“, koji će 28. decembra biti održan deseti put.

Satnice i informacije o ulaznicama mogu se pronaći na web stranici Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona www.bkctuzla.ba.