Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan Okrugli sto na temu: KULTUROLOŠKI ASPEKT BOSANSKO – HERCEGOVAČKOG KULINARSTVA

U petak 06.12.2019 godine u Turističkom uredu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona odrzan je Okrugli stol na temu : KULTUROLOŠKI ASPEKT BOSANSKO – HERCEGOVAČKOG KULINARSTVA.

Predavači okruglog stola:

• dipl oec. Miralem Mešković , Voditelj Turističke zajednice TK
• doc. dr. sc. Merima Aljić, Savjetnica TZTK
• dr. sc. Enes Kujundžić :“Afirmacija i brendiranje tradicionalnog bosansko-hercegovačkog kulinarstva“
• prof. dr. sc. Midhat Jašić :“ Nutricionistički pogled na tradicionalna jela Bosne i Hercegovine“
• Predstavnik Agencije za certificiranje halal kvalitete:“ Mogućnost certificiranja autohtonih jela BiH“

Okruglom stolu prisustvovali su : predstavnici Vladinog i nevladinog sektora, predstavnik Ministarstva trgovine,turizma i saobraćaja TK, predstavnici turstičko/ugostiteljske djelatnosti, predstavik zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa TK-a, predstavnici udruženja žena te učenici turističko –ugostiteljske škole Tuzla.

Na vrh