Email: turisticka.zajednica@bih.net.ba; Telefon: +387 35 228 800; Fax: +387 35 228 799  Email: turisticka.zajednica@bih.net.ba; Telefon: +387 35 228 800; Fax: +387 35 228 799  

Opšte informacije

Sportski turizam je u današnjem vremenu u velikoj ekspanziji, obzirom na sve veću zainteresovanost da se godišnji odmor provede nekonvencionalno, dakle dinamičnije, zanimljivije i uzbudljivije.

Geografski položaj Tuzlanskog kantona je omogućio jedinstvene prirodne ljepote i resurse koji su kao stvoreni upravo za sportski turizam. Desetine uzvišenja, rijeka, rječica i potoka, planinski usponi, šumske staze, nadmorska visina koja omogućava dobre i redovne sniježne podloge, pećine i ine druge prirodne lokacije TK nude pregršt mogućnosti za turiste sportske entuzijaste: planinare, lovce, skijaše, speleologe, bicikliste, ribolovce, pa čak i one koji prirodu najradije gledaju iz zraka ili prirodi umjesto drumom - vole prići padobranskim skokom.

Sve nabrojano i još mnogo toga nudi Vam sportska turistička ponuda Tuzlanskog kantona (opširnije informacije se mogu dobiti korištenjem navigacije sa lijeve strane ove stranice), odnosno Turistička zajednica TK koja Vam želi i nastoji dati što slikovitiji prikaz – kako dobro i nesvakidašnje i uz pristupačne cijene može izgledati Vaš potencijalni odmor sa porodicom i/ili prijateljima.

Podaci koje vam nude podstranice našeg web sajta daju sublimiran prikaz mogućnosti sportskog turizma TK, a za dodatne informacije uvijek Vam na raspolaganju stoji kontakt sa Turističkom zajednicom TK koja će Vam brzo i besplatno omogućiti sve informacije koje su potrebne – da bi ste kao odrednicu svoje sportsko-turističke avanture izabrali naš, Tuzlanski kanton.

Dakle, pozivamo Vas: na skijanje, planinarenje, jahanje, lov i ribolov, biciklističke ture, speleologiju, vožnju sportskim avionima, padobranstvo...

 

Vrijeme u Tuzli

Rain

11°C

Tuzla

Rain

Humidity: 100%

Wind: 11.27 km/h

  • 20 Sep 2017

    Rain 12°C 10°C

  • 21 Sep 2017

    Scattered Showers 15°C 8°C