Email: turzajtk@bih.net.ba; Telefon: +387 35 228 800; Fax: +387 35 228 799  Email: turzajtk@bih.net.ba; Telefon: +387 35 228 800; Fax: +387 35 228 799  

EKO GOLF PARK

„Eko GOLF park“ je avanturistički golf park smješten u malom slikovitom mjestu Breške na obroncima planine Majevice na nadmorskoj visini od preko 500 metara u neposrednoj blizini Tuzle, a čija lokacija omogućuje jednostavan i brz pristup ovom mjestu kultivirane prirode, druženja, sporta i aktivnog odmora. Idealna je destinacija koja, nakon svakodnevnih obaveza, pruža avanturistima, znatiželjnicima i putnicima namjernicima (porodicama, djeci, mladima, odraslim i starijim osobama) zabavu, druženje, odmor, relaksaciju i opuštanje boravakom u prirodi i igranjem mini golfa i drugih avanturističkih sportskih i zabavnih igara vezanih za golf u prekrasnom okruženju istinske prirodne idile.

Prvi u BiH razvijamo kulturu igre avanturističkog mini golfa, a naš je cilj da svima onima koji teže životu u skladu s prirodom, daleko od gradske vreve, a opet nadomak grada u sigurnom okruženju ponudimo oazu prirode, golfa, zabave i druženja. Posvećeni smo kvaliteti usluge, zdravom i aktivnom stilu života, poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja i zaštiti prirode i okoliša.

U okviru golf parka nalaze se avanturistička igrališta mini golfa pogodna za igru, zabavu i rekreaciju. Dvije vrste avanturističkog mini golfa (smart i putting) sa ukupno 24 polja pružaju igračima osjećaj igranja pravog golfa bez da im je potrebno prethodno iskustvo i znanje za igranje golfa. Igra avanturističkog golfa je opuštajuća i zabavna i namijenjena je rekreativcima koji žele da se relaksiraju u prirodi, a mogu je igrati osobe svih uzrasta od djece do starijih osoba. Pored golfa posjetitelji mogu igrati i razne druge igre koje se igraju u prirodnom okruženju.

Avanturistički smart golf je sličan klasičnim, velikim golf igralištima tako da igra mini golfa pruža izvorni osjećaj i iskustvo igranja kao i na prirodnom izvornom golfu, unutar predivnog hortikulturalnog uređenja poput parka. Rupe su projektirane tako da osiguravaju zabavno i uzbudljivo iskustvo igranja. Svako polje pruža mogućnost odabira jednostavnog ili težeg načina kako pogoditi rupu. Jednostavan i teži načinu igranja avanturističkog golfa sličan je pravom golfu zbog valovitih, neravnih staza i zelenila.

Avanturističk mini putting golf (Mini Golf Putting Course) igrališta predstavljaju evoluciju mini golf igrališta na znatno viši nivo. U Eko GOLF parku nalazi se igralište sa 12 putting mini golfa polja koja su izrađena su od prirodne trave sa sličnim preprekama kao i kod mini golf igrališta a izgledom posjećaju na klasične golf terene. Polja za igranje su mnogo duža u odnosu na klasični mini golf polja i iznose od 20 – 40 m te su stoga i zahtjevniji za igu. Igra na ovim igralištima daje osjećaj igranja kao na pravim golf terenima i zadivit će svakog golfera. Putting mini golf tereni su pogodni za rekreativce ali i za profesonalno igranje golfa a mogu služiti za takmičenja i vježbanje kratkih udaraca.

Nakon igre golfa moguće je osvježiti se uz kafu i piće na terasi klupske „Kućice na drvetu“- „Treehouse cafe“ sa koje se pruža panoramski pogled na obljižnja brda i planine. Kućica na drvetu, kroz koju prolaze četiri stabla, smještena je pored šume i daje posjetiteljima mogućnost avanturističko-rombizonskog uživanja u prirodi. Klupske prostorije u kućici na drvetu jedinstvene su u svijetu i predstvaljaju idealno okruženje za ugodno druženje s prijateljima, kolegama ili partnerima i održavanje kontakata kroz različite kulturne, zabavne i informativne događaje.

Eko GOLF park je osvijetljen najmodernijom led rasvjetom što omogućava ljubiteljima golfa igranje i do kasnih večernjih sati. Poseban magični doživljaj je igranje golfa noću. Igranje na našim avanturističkim golf igralištima noću je očaravajuće i neopisiv doživljaj u društvu porodice i prijatelja. Večernji izlasci na golf sa voljenim osobama pružit će vam čarobanu, nezaboravnu i nesvakidašnju avanturu i zabavu!!!

Eko golf park ispunjen je različitim vodenim površinama (potocima i jezerima), prirodnim stijenama, stazama i drvenim mostovima. Park je okružen zelenilom i šumom i pruža mogućnost da ponekad ugledate nešto od autohtone divljači (jelen, srna, zec, fazan, lisica) i brojnih ptica. Zbog nadmorske visine na kojoj se nalazi i prirodnog okruženja Eko GOLF park predstvlja jednu vrstu „zračne banje“ i idealno mjesto za udisanje čistog zraka.

Eko GOLF park pogodno je mjesto za igranje avantiurističkog golfa, organizaciju izleta za porodice sa djecom, proslavu rođendana za djecu i odrasle u prirodi na otvorenom, proslavu raznih svečanosti na otvorenom, organizaciju stručnih posjeta i izleta za škole, organizaciju poslovnih sastanaka i razvoja timskog rada - tim building za organizacije i firme.

Jednom riječju Eko GOLF park je „zelena oaza“ u kojoj se možete odmarati i uživati u igri i zabavi.

Želja nam je da Vaš dan u Eko GOLF parku bude proveden u ugodnoj atmosferi druženja, sporta i relaksacije, ispunjen zadovoljstvom, našom uslugom i ponuđenim sadržajima.
Dobrodošli u oazu prirode, golfa i druženja

Golf klub Tuzla
Kontakt informacije na:
www.golf-klub-tuzla.business.site
facebook: ekogolfpark
instagram: ekogolfpark
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Telefon: 061 334 683

Vrijeme u Tuzli

Mostly Cloudy

-7°C

Tuzla

Mostly Cloudy

Humidity: 98%

Wind: 11.27 km/h

  • 03 Jan 2019

    Snow 0°C -9°C

  • 04 Jan 2019

    Mostly Cloudy 0°C -5°C

Zadnje vijesti