Email: turzajtk@bih.net.ba; Telefon: +387 35 228 800; Fax: +387 35 228 799  Email: turzajtk@bih.net.ba; Telefon: +387 35 228 800; Fax: +387 35 228 799  

Izabran novi slogan i dizajn vizualnog identiteta Turističke zajednice Tuzlanskog kantona

Početna ideja pri dizajniranju logotipa za Turističku zajednicu Tuzlanskog kantona (TZTK) je bila ta da logotip treba da simbolizira glavne turističke destinacije i potencijale Tuzlanskog kantona, ali i to da logo svojim izgledom podstiče turiste u istraživanju i otkrivanju tih istih destinacija i potencijala.

Autor odabranog/nagrađenog rad je;

  • Mahir Novalić
  • ul Mustafe Novalića br. 27
  • Gradačac

Tuzlanski kanton kao cijelina predstavlja jedan od deset kantona u Federaciji BiH i Turistička zajednica TK kao institucija djeluje na području Tuzlanskog kantona, sa tačno definisanim ciljevima promocije prirodnih ljepota i turističkih potencijala. Iz tog razloga je potekla ideja da osnova za dizajn logotipa TZTK treba biti znak koji simbolizira ozbiljnost i predanost institucije u promociji turizma, ali istovremeno i znak koji simbolizira široku paletu turističke ponude i turističkih potencijala Tuzlanskog kantona.

Logotip Turističke zajednice Tuzlanskog kantona se sastoji od znaka i tipografskog dijela (ispisa). Znak se sastoji od 5 piktograma koji smješteni u kvadrate čine slovo T što istovremeno simbolizuje turizam ali i Tuzlanski kanton.
Znak je predstavljen u 5 različitih boja koje tvore jednu paletu boja koja odaje utisak prijateljskog raspoloženja, ekološke posvećenosti ali ujedno i predanosti i ozbiljnosti. Svaka od 5 boja je usko povezana sa značenjem piktograma koji predstavlja, pa tako plava boja simbolizuje vodu i Panonska jezera, a zelena ekološku osviještenost i prirodne ljepote Tuzlanskog kantona.

Pregledajte PDF prezentaciju svih varijacija logotipa za Turističku zajednicu Tuzlanskog kantona

Vrijeme u Tuzli

Cloudy

1°C

Tuzla

Cloudy

Humidity: 82%

Wind: 19.31 km/h

  • 13 Dec 2018

    Partly Cloudy 3°C -2°C

  • 14 Dec 2018

    Snow 0°C -2°C

Zadnje vijesti